Főzni tanulok

Ezen az oldalon recepteket találtok.

Kakaós sütemény

Hozzávalók:

-2 tojás

-120 g porcukor

-120 g darált dió

-20 g kakaó

-40 g finom zsemlemorzsa

Elkészítés

Az egész tojást a porcukorral habverővel habosra felverjük. Hozzáadjuk a darált diót, az átszitált kakaót, a zsemlemorzsát, és összekeverjük.A tepsit kikenjük, meghintjük liszttel, és kiskanállal kis halmokat rakunk rá. Sütőbe tesszük, és mérsékelt tűzön megsütjük. A süteményt ribiszkeízzel összeragasztjuk, és meghintjük porcorkurral.


____________________________________________________________ 

 

Csokoládétorta

Hozzávalók:

-100 g vaj

-100 g porcukor

-100 g csokoládé

-6 tojás

-1 csomag vaníliás cukor

-100 g mandula

-40 g piskótamorzsa

-1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük. Folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a megpuhított csokoládét és egyenként a tojássárgáját. 1/2 órát keverjük a kaményre felvert tojáshabba beleszórjuk a vanilliás cukrot és még egyszer jól felverjük, majd a kikevert tojássárgájához vegyítjük. Azután hozzáadjuk a hámozott, őrölt mandulát, a sütőporral elkevert piskótamorzsát és vigyázva elkeverjük. A tésztát kikent, liszttel kihintett tortaformába öntjük és mérsékelt tűzön lassan sütjük. A kihűlt tortát csokoládékrémmel töltjük, tetejét és oldalát is bevonjuk kreémmel, tejszínhabbal és mandulával díszítjük.


___________________________________________________________


Csokoládékrém:

-200 g vaj

-150 g porcukor

-100 g csokoládé

-50 g mandula

(Ezeket csak össze kell keverni.)


___________________________________________________________


Piskótatorta

Hozzávalók:

-10 tojás

-200 g porcukor

-200 g darás liszt

-1 citrom héja

Elkészítés:

A tojássárgáját a porcukorral 1/2 órát keverjük. Beletesszük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a keményre vert tojáshabot. Vigyázva összekeverjük, beleöntjük a kikent és liszttek kihintett tortafomába és mérsékelt tűzön lassan megsütjük. Amikor a torta kihűl, négy lapra vágjuk és kétszer málnaízzel egyszer krémmel töltjük meg. A lapokat egymásra rakjuk, tetejét és oldalát is bevonjuk krémmel. Tetszés szerint díszítjük.

Krém:

-2 tojásfehérje, 70 g porcukor

-2 tojássárgája, 60 g porcukor

-100 g vaj

-10 g kakaó

-málnaíz

Elkészítés:

A tojásfehérjéből vert kemény habba beleszórjuk a 70 g porcukrot és gőz fölött keményre felverjük. A tojássárgáját a 60 g porcukorral, vajjal és cukorral habosra keverjük, és összevegyítjük a kihűlt habbal.

____________________________________________________________




 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 2
Heti: 13
Havi: 46
Össz.: 15 967

Látogatottság növelés
Oldal: Sütemények, torták
Főzni tanulok - © 2008 - 2024 - foznitanulok.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »