Kakaós sütemény
Hozzávalók:
-2 tojás
-120 g porcukor
-120 g darált dió
-20 g kakaó
-40 g finom zsemlemorzsa
Elkészítés
Az egész tojást a porcukorral habverővel habosra felverjük. Hozzáadjuk a darált diót, az átszitált kakaót, a zsemlemorzsát, és összekeverjük.A tepsit kikenjük, meghintjük liszttel, és kiskanállal kis halmokat rakunk rá. Sütőbe tesszük, és mérsékelt tűzön megsütjük. A süteményt ribiszkeízzel összeragasztjuk, és meghintjük porcorkurral.
____________________________________________________________
Csokoládétorta
Hozzávalók:
-100 g vaj
-100 g porcukor
-100 g csokoládé
-6 tojás
-1 csomag vaníliás cukor
-100 g mandula
-40 g piskótamorzsa
-1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük. Folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a megpuhított csokoládét és egyenként a tojássárgáját. 1/2 órát keverjük a kaményre felvert tojáshabba beleszórjuk a vanilliás cukrot és még egyszer jól felverjük, majd a kikevert tojássárgájához vegyítjük. Azután hozzáadjuk a hámozott, őrölt mandulát, a sütőporral elkevert piskótamorzsát és vigyázva elkeverjük. A tésztát kikent, liszttel kihintett tortaformába öntjük és mérsékelt tűzön lassan sütjük. A kihűlt tortát csokoládékrémmel töltjük, tetejét és oldalát is bevonjuk kreémmel, tejszínhabbal és mandulával díszítjük.
___________________________________________________________
Csokoládékrém:
-200 g vaj
-150 g porcukor
-100 g csokoládé
-50 g mandula
(Ezeket csak össze kell keverni.)
___________________________________________________________
Piskótatorta
Hozzávalók:
-10 tojás
-200 g porcukor
-200 g darás liszt
-1 citrom héja
Elkészítés:
A tojássárgáját a porcukorral 1/2 órát keverjük. Beletesszük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a keményre vert tojáshabot. Vigyázva összekeverjük, beleöntjük a kikent és liszttek kihintett tortafomába és mérsékelt tűzön lassan megsütjük. Amikor a torta kihűl, négy lapra vágjuk és kétszer málnaízzel egyszer krémmel töltjük meg. A lapokat egymásra rakjuk, tetejét és oldalát is bevonjuk krémmel. Tetszés szerint díszítjük.
Krém:
-2 tojásfehérje, 70 g porcukor
-2 tojássárgája, 60 g porcukor
-100 g vaj
-10 g kakaó
-málnaíz
Elkészítés:
A tojásfehérjéből vert kemény habba beleszórjuk a 70 g porcukrot és gőz fölött keményre felverjük. A tojássárgáját a 60 g porcukorral, vajjal és cukorral habosra keverjük, és összevegyítjük a kihűlt habbal.
____________________________________________________________